кадър: Bulgaria ON AIR От Община Маджарово са категорични, че беседките

...
кадър: Bulgaria ON AIR От Община Маджарово са категорични, че беседките
Коментари Харесай

Беседка падна върху млад мъж

кадър: Bulgaria ON AIR

От Община Маджарово са безапелационни, че беседките се поддържат.

27-годишен мъж пострада откакто върху него падна беседка. Инцидентът е станал през почивните дни на зона за отдих край Маджарово. Конструкцията е построена преди повече от 5 години с европейски средства.

Преди дни 27-годишният студент Мариан Иванов отива с другари на зоната за отдих край река Арда. В късният следобяд върху 4-ма души от групата се срутва една от беседките. Категорични са, че не са оказвали никакъв напън на структурата. Мариан оцелява по знамение, предава dnes.bg.

" Можеше да стане най-лошото, просто е имал шанс и е разсъждавал вярно. Легнал е на земята. Иначе всичко щеше да е на главата му, да се срути ", съобщи майката му Галина Иванова.

Останалите от компанията не са ранени. Те съумяват да извадят Мариян отдолу под руините. Младежът е откаран в болница.

" Има строшен гален на 2 места. Направиха му интервенция – сполучлива, уповавам се да е сполучлива. Счупена ключица на рамото и охлузвания по тялото ", добави Галина пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Днес екип на Община Маджарово стартира почистване на руините. Зоната за отдих край Арда построена с пари по Проект за трансгранично съдействие сред 2013 година и 2015 година За десетината беседки и няколко барбекюта и пейки са платени повече от 240 000 лева

" Навесът е паднал и по моя преценка основите са изгнили, които са под гнайсовата настилка. Всичко може да се предотврати, само че за жалост не е забелязано. То няма и по какъв начин да се види, изпод подземен ", съобщи зам.-кметът на Община Маджарово Иван Семерджиев.

Хората от Маджарово считат, че беседките не са построени качествено. Ето за какво упорстват да се вземат ограничения.

" Ако се вгледате сега най-малко 3 има към този момент наклонени. Потенциално рискови са. Всеки знае, че с времето, в случай че не се поддържа, в случай че не се импрегнира, материалът гние. Некачествено осъществяване. Това в случай че аз го построя в този тип на някои частник, несъмнено няма да ми заплати ", сподели Стойчо Грудев.

Проблем се оказва, че реката приижда и мокри дървените структури. Вече са взети и ограничения случаят да не се повтаря.

" Ще се направи и повсеместен оглед, ще се викат конструктори, които да погледнат останалите уреди дали са годни за прилагане и какво да се направи, с цел да не се стига до такива неприятни произшествия ", добави Семерджиев.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР